Meun Incasso

Wat is debiteurenbeheer? 

 

Bij debiteurenbeheer onderneemt Meun Incasso allerlei activiteiten zodat jouw klant (alsnog) op tijd tot betaling overgaat. 

Hoe wij debiteurenbeheer aanpakken

 

Soms komt u in omstandigheden waarbij u de onderlinge relaties niet wilt verstoren, maar wel een zorgwekkende financiële kwestie wenst op te lossen. Dit zorgt voor onrust en een mogelijk conflict. Meun Incasso inventariseert wat uw bedrijf momenteel onderneemt om openstaande facturen te innen. Vervolgens adviseren we over het effectiever structureren en uitvoeren van debiteurenbeheer. Meun Incasso beheert uw debiteurenbeheer geheel of gedeeltelijk zolang u dat maar wenst. 

 

Wat levert debiteurenbeheer op? 

 

Het structureren en organiseren van uw debiteurenbeheer zorgt ervoor dat u meer grip krijgt op uw cashflow.

Zodra u besluit gebruik te maken van Meun Incasso adviseert Meun Incasso u, indien gewenst, over het te belopen incassotraject, het aangaan van overeenkomsten met (nieuwe) cliënten en de inhoud uw algemene voorwaarden. Deze terreinen zijn van grote invloed op uw debiteurenbeheer en worden voor zover nodig herzien. Uw factuur, briefpapier, contracten en algemene voorwaarden worden ook onder de loep genomen.

 

Voordelen debiteurenbeheer uitbesteden aan Meun Incasso:

Sommatiebrief opstellen

 

Commerciële belangen staan op het spel? Dan stuurt Meun Incasso een commercieel verantwoorde brief (sommatiebrief) aan uw debiteur. Wat is een sommatiebrief? Met deze brief stelt u uw debiteur voor de laatste maal in de gelegenheid om rechtstreeks aan u te betalen. Hier rekent Meun Incasso geen incassokosten voor.

Tevens worden uw debiteuren op correcte wijze wettelijk in gebreke gesteld. Blijft betaling uit? Na overleg met u is een incassoprocedure doorgaans het gevolg.